Informatie rondom het Oranjeconcert

Beste muziekvrienden,

Naar aanleiding van de nieuwsberichten en getroffen maatregelen rondom het Coronavirus, delen we jullie via deze weg mede dat de Stichting Bijzondere Concerten de Stellingwerven en Christelijke Brassband Euphonia hebben besloten om het geplande Oranjeconcert van maandag 27 april af te lassen.

In overweging nemende dat er meer dan 100 aanwezigen zullen zijn en dat een deel hiervan behoort tot de risicodoelgroep, volgen wij de landelijke adviezen, en nemen we onze volle verantwoordelijkheid. Het jaar 2020 wordt zoals Koning Willem-Alexander afgelopen week aanhaalde, ‘een jaar dat ieder van ons zich een leven lang zal herinneren’. We weten niet wat ons allemaal nog te wachten staat. Evenementen als deze zijn dan van ondergeschikt belang, het besluit was dan ook een logische en vanzelfsprekende keuze.

Het Oranjeconcert is inmiddels een traditie geworden, voor de Stichting, de Euphonianen maar ook zeker voor de inwoners van de gemeente Weststelingwerf. De 37e editie van het Oranjeconcert zou een bijzondere worden. Zo mogen we begin mei stil staan bij het feit dat we alweer 75 jaar in vrijheid mogen leven. Vandaar dat deze editie in het teken stond van het gedenken én het vieren van onze vrijheid.

Gezamenlijk met de organisatie van de musical over Johannes Wardenier was de voorbereiding voor beide evenementen in volle gang. Een prachtige samenwerking waarbij de inwoners van de Stellingwerven een week lang cultuur konden snuiven in optima forma. Maar, wat in het welbekende vat zit verzuurt niet!

Terug naar de basis, de gezondheid gaat voor alles! Zorg goed voor elkaar!
Dan hopen wij in 2021, samen met jullie deze prachtige traditie voort te kunnen zetten!

Hartelijke groet,

Bestuur en leden
Stiching Bijzondere Concerten de Stellingwerven
Christelijke Brassband Euphonia Wolvega