A-orkest

Het A-orkest bestaat uit 29 muzikanten en komt uit in de 2e divisie. Regelmatig wordt deelgenomen aan concoursen en de Nederlandse Brassband Kampioenschappen, waar in 2011 een derde plaats werd behaald. Zeer bekend in Wolvega en omgeving zijn de Oranjeconcerten, die Euphonia A jaarlijks in samenwerking met Stichting Bijzondere Concerten de Stellingwerven organiseert. Tal van bekende artiesten hebben op Koninginnedag en vanaf dit jaar op Koningsdag met Euphonia opgetreden. Daarnaast begeleidt het A-orkest een aantal keer per jaar een kerkdienst.

Elke donderdagavond repeteert het A-orkest van 19.30-22.00 uur onder leiding van dirigent Hendry van Loo in het eigen Nootgebouw.

Dirigent: Hendry van Loo

Hendry kwam al op zeer jonge leeftijd in aanraking met muziek; orgel, piano, hout en koper blaasinstrumenten. Deze instrumenten werden bespeeld door zijn vader broers en zussen. Vanaf zijn achtste levensjaar speelde hij mee in de plaatselijke vereniging o.l.v. zijn vader Henk van Loo Sr. 
Zijn studie directie hafabra heeft Hendry bij zijn vader gevolgd en met goed gevolg afgesloten met de bijvakken piano en saxofoon. Vrijwel gelijktijdig begon hij de praktijk te verkennen en binnen korte tijd werd hij dirigent van vier verenigingen. Vervolgens volgde hij lessen bij Gerrit Fokkema, Alex Schillings en Hennie Ramaekers. O.l.v. deze laatste docent (ArtEZ/Messiaen Academie Enschede) wist Hendry zijn master studie succesvol af te ronden tijdens een openbaar concert met de KMK JWF kapel. 

Gemiddeld heeft Hendry vier orkesten onder zijn hoede en daarnaast is hij regelmatig gastdirigent. Fanfareorkest “De Hoop” Stellendam, Harmonieorkest Wilhelmina Glanerbrug, maar ook een symfonisch ensemble van het ArtEZ conservatorium Enschede en Brassband Pro Rege Heerenveen stonden onder zijn leiding. Tussen 1996 en 2001 gaf hij op projectbasis leiding aan Engelse top brassbands waarmee een aantal succesvolle tournees en een televisieopname werden gemaakt. 

Als docent directie HaFaBra was Hendry verbonden aan de Kreato Hogeschool in Thorn. Ook heeft hij als gastdocent workshops directie HaFaBra verzorgd aan het ArtEZ conservatorium Enschede. Daarnaast gaf hij de cursus assistent-dirigent voor KCG/ArtEZ in Arnhem, samen met collega Harrie Janssen. 
Hendry is examinator/gecommitteerde voor de KNMO. Ook heeft Hendry een aantal arrangementen op zijn naam staan o.a. “The Sword and The Crown” van Edward Gregson voor Fanfare orkest.