Nieuwe dirigent – Euphonia A

Vlak na de zomervakantie is de zoektocht naar een nieuwe dirigent voor het A-orkest van Euphonia Wolvega van start gegaan. Om als vereniging een zorgvuldige sollicitatieprocedure op te kunnen zetten, is er na de zomer voor gekozen om oud-dirigent van Euphonia; Dirk Annema als interim-dirigent aan te stellen.

De selectieprocedure was deze keer anders dan voorheen. Tijdens de vorige selectieprocedures waren er meerdere kandidaten die elk 1 repetitie hadden met het orkest. Maar dit blijkt vaak net iets te kort om te constateren of er een goede basis is tussen de dirigent en het orkest.

Deze keer heeft het A-orkest na een selectieprocedure op projectbasis samengewerkt met dirigent Gerben Pol. Bij defensie heeft Gerben 13 jaar trompet gespeeld in één van de orkesten van de Koninklijke Landacht: De Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’. Daarnaast presenteerde hij 10 jaar de concerten van dit gezelschap. Naast docent muziek heeft Gerben ook zijn studie directie afgerond aan het conservatorium.

Tegenwoordig is Gerben eigenaar van ‘Gerben Pol, management en advies in cultuur en erfgoed’. Muziek en erfgoed zet Gerben in beweging. Als adviseur brengt hij beweging en vernieuwing in monumentale gebouwen. Daarnaast helpt hij musici en gezelschappen verder en vooruit. Cultuur laten leven en beleven – daar gaat het om!

De samenwerking tussen beide partijen beviel zo goed dat Gerben Pol vanaf mei 2023 als vaste dirigent is verbonden aan het A-orkest van Euphonia Wolvega.