Oranjeconcert 2023

Stichting Bijzondere Concerten de Stellingwerven en Brassband Euphonia Wolvega zijn alweer druk in de weer met alle voorbereidingen op het Oranjeconcert wat plaatsvindt op donderdag 27 april aanstaande. Het concert zal dit jaar in het teken staan van “Vier de Vrijheid!”. 

De Stichting heeft hier extra op ingezet door de voormalig Friese ambassadeur van de Vrijheid, Syb van der Ploeg, te contracteren. Al één keer eerder mochten we Van der Ploeg verwelkomen in ´De Steense´, en wel tijdens de 25e editie van het Oranjeconcert waar hij samen met zijn band ‘De Kast’ speelde. Maar Syb is meer dan alleen Syb van ‘De Kast’. Zo was hij in 2019 medeorganisator en speelde hij de hoofdrol in het muziektheater spektakel ‘Salomon – Het Kollumer Oproer’.  Daarnaast speelde hij rollen in de musicals ‘Rembrandt’ en ‘Sonneveld voor altijd’. Tijdens de eerste editie van ‘The Passion’ in 2011 vertolkte Van der Ploeg de hoofdrol van Jezus. Een veelzijdig artiest kunnen we wel zeggen!

Voor het Oranjeconcert heeft Euphonia dirigent John Blanken vast weten te leggen, oud-dirigent van het A-orkest en vaste bezoeker van het Oranjeconcert. John is componist, dirigent en docent. Hij schrijft van lichte muziek tot aan koraalbewerkingen. Sinds 2012 wordt zijn muziek uitsluitend uitgegeven via uitgeverij Tower Editions waarvan hij medeoprichter is. 

De zoektocht naar een nieuwe dirigent voor het A-orkest van Euphonia Wolvega is vlak na de zomervakantie van start gegaan. Na een selectieprocedure heeft het A-orkest vanaf begin januari op projectbasis samengewerkt met dirigent Gerben Pol. Deze samenwerking beviel van beide kanten zo goed dat Gerben Pol vanaf mei 2023 als vaste dirigent is verbonden aan het A-orkest van Euphonia Wolvega.  

De presentatie ligt deze editie wederom in handen van de veelzijdige Paul Passchier uit Munnekeburen. Paul is al jaren freelance zanger, tekstschrijver en presentator. In de aanloop naar het Oranjeconcert en op de avond zelf mag de organisatie gebruik maken van de expertise van regisseuse Wilma Hoornstra, de vrouw van Paul. Alle werkzaamheden van Paul vallen sinds 2015 onder het bedrijf waarvan hij samen met Wilma Hoornstra eigenaar van is: P&HP (Passchier en Hoornstra Producties). Met dit productiebedrijf maken Paul en Wilma sinds 2016 een Kerstmusical voor Schouwburg De Lawei Drachten. De basis is een oud Kerstverhaal waar zij samen met amateur acteurs uit de regio een hedendaagse musical van maken met lokale kenmerken. 

Het Oranjeconcert vindt plaats in sporthal “De Olde Steense” dat voor deze avond wordt omgebouwd tot een concertzaal. De organisatie is in volle gang om opnieuw een concert neer te zetten waar alle inwoners van de gemeente Weststellingwerf trots op kunnen zijn!

Het concert begint om 20.00 uur. 
De kaartverkoop voor het Oranjeconcert start in de eerste week van april bij The Readshop Zwikstra, Primera, via de leden van Euphonia.

Via deze website is het al mogelijk om kaarten te reserveren.

Heel graag tot donderdag 27 april!